Google плаща $600 хиляди долара за безплатен Wi-Fi Интернет в 31 парка на Сан Франциско

Google плаща $600 хиляди долара за безплатен Wi-Fi Интернет в 31 парка на Сан Франциско

31 детски площадки, площади, центрове за отдих и паркове в Сан Франциско ще получат 2 години безплатен Wi-Fi, благодарение на 600000 щатски долара подарък от Google. След одобрение, инсталацията може да започне през ноември и да се направи до април 2014 година. Подаръкът е предназначен да даде възможност за достъп до Интернет на гражданите, както и да служи като пилотен проект за безплатен Wi-Fi Интернет за целият град.

Преди шест години, San Francisco, EarthLink, и Google се опитаха да създаде Wi-Fi мрежа за целия град, но кмет Гавин Нюсъм, Съвета на надзорните органи и дружества не можаха да се споразумеят за договора. Програмата е спряна отчасти заради страховете на длъжностните лица, че тези технологични компании ще спечелят нечесно. Инициативата ръководена от надзорен орган Mark Farrell обяви, че не включва планове Google да спечелят.

Google даряват $600000 хиляди долара за оборудване, монтаж и поддръжка на безжична мрежа в продължение на две години. След това, кмет Ед Лий заяви, че ще отговорността за поддръжката ще се поеме от Сан Франциско, но това ще бъде приоритет на местната търговска организацията и спонсорство от технологични партньори.

Google е платила за ограничени безжични мрежи в кварталите на Ню Йорк и Бостън, а също и създаване на платен оптична мрежа в Канзас Сити. Ако реакцията на обществото към програма „Free Wi-Fi в парковете“ е положителна, подаръкът на Google може да проправи пътя за повече SF Wi-Fi.

Програмата в Сан Франциско може да помогне на центрове за отдих, подменяйки съществуващите „ДайлЪп“ връзки и да я направи по-лесно да регистрирате деца за летни лагери. А за технологичните общности възможност да работят извън офиса в някой от парковете – Dolores Park, Justin Herman Plaza, Marina Green, или Civic Center Plaza.

Най-важното е, че жителите на града без връзки у дома може да пътуват до парковете да получат интернет. Това може да помогне на гражданите да се образоват, имат участват със своя глас в граждански дела, и да получат по-голяма социално-икономическа мобилност. Информация иска да бъде освободена, а скоро в зелените площи на Сан Франциско, тя ще бъде.

Ето и пълния списък на общите части набира безплатен Wi-Fi в Сан Франциско, чрез SF Chronicle:

Alamo Square, Balboa Park, Bernal Heights Recreation Center, Boeddeker Park, Chinese Recreation Center, Civic Center Plaza, Corona Heights, Crocker Amazon Playground, Duboce Park, Eureka Valley Recreation Center, Gene Friend Recreation Center, Hamilton Recreation Center, Huntington Park, Joseph Lee Recreation Center, Justin Herman Plaza, Margaret S. Hayward Playground, Marina Green, Minnie and Lovie Ward Recreation Center, Mission Dolores Park, Mission Recreation Center, Palega Playground, Portsmouth Square, Richmond Recreation Center, St. Mary’s Recreation Center, St. Mary’s Square, Sue Bierman Park, Sunnyside Playground, Sunset Playground, Tenderloin Recreation Center, Upper Noe Recreation Center, Washington Square

Коментарите са затворени.